Finanţiştii ialomiţeni şi-au făcut planul la buget şi în luna august

0

În urma verificărilor financiar-contabile ale agenţilor economici din judeţ, la bugetul statului au fost colectate aproape 17 miliarde de lei vechi. Banii rezultă din diferenţe de calcul la T.V.A., impozitul pe dividende şi venituri. Cele mai mici diferenţe recuperate s-au înregistrat la fondul de şomaj.

Luna trecută, finanţiştii au verificat activităţile de comerţ cu ridicata al produselor chimice, comerţul alimentar, de băuturi şi tutun, transporturile rutiere de mărfuri. De controale nu au scăpat nici producătorii de cereale şi legume, fermierii care cresc bovine de lapte sau firmele de construcţii metalice, dezvoltare imobiliară, hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare.

În urma controalelor efectuate, 80 de agenţi economici au fost amendaţi, iar la Parchet au fost înregistrate 4 sesizări. Reprezentanţii unor societăţi din Slobozia şi din Dridu au refuzat, nejustificat, prezentarea documentelor legale şi bunurilor din patrimoniu, după ce au fost somaţi de trei ori, în scopul împiedicării verificărilor fiscale. Alte două societăţi din Slobozia au fost reclamate la Parchet, pentru stopaj la sursă şi pentru reţinere şi nevărsarea în cel mult 30 zile de la scadenţă a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii, folosirea forţei de muncă fără forme legale şi împrumut în favoarea administratorului.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.